21 mai 2018

Måling av støy i Petersborgkvartalet

For de som sliter med trinnlyd fra naboen over, eller generell støy fra leiligheter ved siden eller under.

Styret har fått mulighet til en engangs-avtale med MycoTeam som kan tilby seg å måle både trinnlyd og annen støy i leilighetene. Det vil koste ca. 2500,- ink. mva. per seksjon (forutsetter at minst 10 seksjoner deltar). Det må da planlegges nøye i forkant med tanke på tegninger av planløsninger, tilkomst til leiligheter det skal måles i, samt tilkomst til leiligheten støyen angivelig kommer fra. 

Vi vet at det er mange som føler de har mye støy og samtidig føler at dette er støy utover toleransekrav. Dere vil her få muligheten til å måle støy i leiligheten deres, men dersom støymålingen viser at dette er innenfor krav så vil eier av seksjonen selv måtte betale sin del av målingen. Dette blir ca. 2500,- for selve målingen pluss behandlingsomkostninger på rundt 500,- per seksjon. Totalt ca. 3000,- ink. mva. per seksjon. Det gjøres spesielt oppmerksom på at prisene oppgitt avhenger av en godt tilrettelagt plan og utførelse for MycoTeam.  MycoTeam har en timespris på over 1000,- eks mva. slik at dersom noen velger å holde en samtale med teknikerne under måling, så vil prisene per seksjon endre seg, betraktelig. Minner på at MycoTeam er en helt objektiv part, og vil utføre målingene etter norsk standard. Det vil derfor ikke være nødvendig å overbevise teknikerne om noe som helst, ettersom de har utstyr som gjør dette for seg.  

Vi ønsker tilbakemelding fra alle seksjonseiere som vil delta i målingen. Det kreves at minst 10 seksjoner deltar.  Dersom dere sliter med støy men ikke ønsker å gjennomføre målingen pga. kostnaden dette kan medføre, så kan styret i sameiet heller ikke hjelpe dere mer. Da må dere eventuelt bringe fremtidige klager videre til utbygger - Skanska. Dersom dere enda ikke har hatt ettårsbefaring så kan dere melde støy som reklamasjon og håpe at Skanska følger dette opp.  

Det har allerede blitt utført støymålinger i èn leilighet som har problemer med støy/trinnlyd hvor alle målinger var innenfor krav. 

 

Styret 

Petersborgkvartalet