21 mar 2017

Avfallsbrønner klar til bruk utenfor oppgang H/I og F/G

Hei, Da er avfallsbrønnene klare til bruk og her kommer noen oppfordringer til beboerne i sameiet.

Vi kan nå ta i bruk avfallscontainerne utenfor og da er det viktig å huske på en del ting:

1. Papp og papir må brettes. Se for deg at alle i blokka drikker 3 liter med melk i uka. Da er det er flere hundre melkekartonger. Hvis disse melkekartongene brettes sammen før de kastes så vil de ta lite plass. I motsatt tilfelle vil man kunne fylle volumet i brønnen veldig fort. 

Vi oppfordrer alle til å brette alt av papp og papir slik at vi ikke pådrar oss unødvendig forsøpling av fellesområdet og ekstra kostnader.

2. Store pappmaterialer må leveres på avfallsplass. Har du kjøpt deg ny tv, kjøleskap eller noe annet der det følger med stor pappemballasje? Disse kan du ikke kvitte deg med i avfallsbrønnene. Havner denne pappbiten på tvers i brønnen så får vi en veldig liten effektiv bruk av volumet. Lever dette derfor heller på avfallsplassen som er i nærheten av sameiet: https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/gjenbruksstasjoner/

3. Avfall skal aldri oppbevares på dørmatta, markterrassene til beboere eller andre steder i fellesområdet. Det kan sikkert være fristende å sette søppelposen med luktene avfall på dørmatta over natta, og tenke at du skal kaste den når du skal på jobb dagen etter. Ikke la fristelsen lure deg. Dette skaper dårlig bomiljø og styret må bruke Securitas for å fjerne posen som ligger der og sende fakturaen til de respektive beboerne. Det skal nevnes at vi i styret har mottatt klager på at dette skjer, så vi ønsker at å få bukt med problemet slik at dette ikke utvikler seg.

4. Matavfall, plastemballasje og 

Matavfall legges i grønne poser som knytes med dobbel knute og kastes i avfallsbeholderen. Annet organisk avfall skal i restavfallet. Hageavfall kan du levere på ditt nærmeste hageavfallsmottak.

Ren plastemballasje legges i blå pose som knytes med dobbel knute før den kastes i avfallsbeholderen. Plastemballasje kan være både myk og hard plast.

Restavfall er alt som ikke kan kildesorteres andre steder. Restavfallet legges i vanlige handleposer som knytes med dobbel knute før det legges i avfallsbeholderen.

5. Farlig avfall 

Farlig avfall leveres på disse stedene: https://sortere.no/kart/37_Farlig+avfall/.

Takk for at dere bidrar til å gjøre dette til et fantastisk sameie.